Krónika kereső

2019. október 23.

Szerző:

Évek óta kialakult ünnepi rend szerint emlékeztünk az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc eseményeire. Az ünneplés Dr. Schmidt Imre sírjánál kezdődött, majd a Polgármesteri Hivatal falánál folytatódott, a koszorúzásokkal.

Majd az ünnepi műsor volt a Nagykovácsi Általános Iskolában Kormos kövek címmel.  Idén, a megszokott magas színvonalon rendezett, betanított, előadott műsort a Nagykovácsi Általános Iskola 6.b és 6.c osztályának tanulói és a Rézpatkó Néptáncegyüttes tagjai adták. Felkészítő pedagógusok: Bárány Judit, Kakukné Lehreich Emília, Huszárné Czene Zsuzsanna és Kutiné Ernhoffer Tünde
Ez volt az első ünnepi alkalom, hogy  a 2019-es októberi önkormányzati választásokon megválasztott új testület, és az újra megválasztott polgármester asszony, Kiszelné Mohos Katalin együtt ünnepelt. Az ünnepi beszéd után polgármester asszony átadta Venczel Viktornak,  az idei Schmidt-ösztöndíjat.

A megemlékezést Tegzes Endre gitáros kíséretével Kutiné Ernhoffer Tünde éneke zárta.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum