Krónika kereső

2021 húsvétján

Szerző:

Második húsvét volt a 2021-es a pandémia idején. Tavaly a teljesen üres padsoroknak miséztek a papok, idén felekezetenként eltérően, a katolikus templomokban hívekkel, de körmenet nélkül folyt a szertartás. A Feltámadás hírét vívő körmenet helyett idén is Kemenes Gábor atya autója adta tudtul az örömhírt mindenkinek húsvét vasárnapjának kora délutánján: Feltámodott! Az utcákon át kanyargó autó, szomorú így írni, úgy mint tavaly, zenével, virágokkal a Feltámadt Krisztus szobrával haladt végig a falun.

Gábor atya 2021 Húsvét vasárnapján

 

Közösségi események, összejövetelek 2020 novembere óta nem lehetnek az érvényben lévő rendelkezések szerint. Közösségi ünnepi előkészületnek tekinthetjük 2021-ben, a faluban először feldíszített Tojásfát, amely az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár előtt álló fák egyike lett. Sok szépen megfestett tojás, horgolt dísz és jókívánságok, versidézetek kerültek a fára. Ezek közül egy párat feljegyzünk a Krónika lapjaira: „Ha valaki egyedül álmodik, az egy álom. Ha sokan álmodnak együtt, az egy valóság kezdete.” „A tavasz a legnagyobb bizonyíték arra, hogy milyen gyönyörű tud lenni a változás.”  „Gyógyuljon a világ, kerülje el a baj Nagykovácsit is!”

Húsvét keddjére, majd csütörtökön is hó esett. A már virágzó aranyeső, a gyümölcsfák, a díszeiben színes Tojásfát is belepte a hó.

Hó lepte a Tojásfát

A kis Tojásfa is hó alá került

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum