Krónika kereső

Kemenes Gábor pappá szentelésének 50. évfordulója

Szerző:

Kemenes Gábor atyát 1973. június 19-én szentelték pappá.

50 éve pap Kemenes Gábor, Gábor atya. Ebből az 50 évből 25-öt töltött Nagykovácsiban. 2023. június 19-én, hétfőn a Nagyboldogasszony templomban tartotta az aranymiséjét. A gyülekezet agapével várta a korábbi szolgálati helyéről érkezőket, a régebbi híveket, barátokat.

Gábor atya rendszeresen tart lelkigyakorlatokat, Međugorjébe vezet  zarándoklatokat, börtönlelkészként is szolgál, kábítószeresekkel foglalkozik, segíti a Regnumi közösségeket.

Plébánosként  keresztel és temet, hittanórák sokaságát tartja, gyóntat és meghallgat. Ott van a betegek és a haldoklók mellett. Mindig amellett áll, aki a legnagyobb bajban van.

Papi jelmondata:  „Nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről”

“Kiegészíteném most azzal: Jézusról, aki teljesen odaadta magát, akinek nekem is oda kell adnom magamat egészen, Lélekben élve, az ő örömhírét hirdetve.” -írja az Új Ember 2023. június 18-i száma. (Vámossy Erzsébet cikke.)

 

 

https://dicsoitosziget.hu/…/csak-jezus-kell-kemenes…/

 

https://www.magyarkurir.hu/hirek/langolo-szivu-papokra-van-szukseg-kemenes-gabor-otven-eve-pap?fbclid=IwAR3CXUDC6LoYCs8rx-dcc58-C0pLC67Sg1McpeQc_38XIjkRvbDRIE8HomQ

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum