Krónika kereső

Március 15. 2024-ben

Szerző:

Idén a nemzeti ünnep péntekre esett, így kivételesen a hosszú hétvégét meghagyva a családoknak , március 14-én délután ünnepeltünk. Bár a Covid napjainkban is kering még közöttünk, de már nincs akadálya a közös ünneplésnek, bár eszünkbe juthat az az év, amikor még a virágboltok sem lehetettek nyitva március 15-e előtt, és magunk kötötte csokrokkal koszorúztunk, 2021-ben, három éve.

Szép közönség jött össze az általános iskola tornacsarnokában. A vendégek köszöntése és a himnusz közös éneklése után beszédet mondott Kiszelné Mohos Katalin polgármester és Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős külügyi államtitkár, Pest vármegye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselője.

Az ünnepi műsor „Tenni mertünk a honért!” címmel került plakátra. Felléptek a Nagykovácsi Kispatak Óvoda Mókus csoportja Papp-Dadai Laura, Talpasné Kiss Csillag, Nagy Gabriella felkészítésével. Az iskolások folytatták a műsort,  a Nagykovácsi Általános Iskola 5. c osztályos tanulói Östör Katalin betanításában és a NAMI néptánctagozata, a Rézpatkó táncosai Huszárné Czene Zsuzsa és Kiss Zsolt felkészítésével.

A Tisza István téren koszorúzással zárult a méltó megemlékezés.

 

 

 

Related Entries

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum