Krónika kereső

A Nagykovácsi Német Nemzetiségi Önkormányzat ünnepélyes képviselő-testületi ülése, adventi estje

Szerző:

2017. december 15-én került sor a Nagykovácsi Német Nemzetiségi Önkormányzat ünnepélyes képviselő-testületi ülésére, közmeghallgatására. Az ülésre ünnepi keretek között került sor.  Dr. Klein Ferenc ismertette az idei programokat, elvégzett feladatokat és szólt a jövő évi tervekről.  Az ülésen részt vett Kiszelné Mohos Katalin Nagykovácsi polgármestere, az alpolgármesterek és Papp István jegyző úr is. Az oldott hangulatú adventi est előtt szót kapott Szeltnerné Winhardt Ildikó az ÉMNOSZ, Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Északi Regionális Iroda részéről. Az elkövetkező választásokkal kapcsolatos tudnivalókra hívta fel a figyelmet. (Egyben a későbbi ünnepi műsor tánc produkcióinak is ő volt a felkészítő tanára.)

A német nemzetiségi közösség megerősítette a  nemzetiségi tájház alapítására való igényét, mintegy “levelet írt a Jézuskának”.

Az adventi est további részében az ünnepi verseké, daloké és táncé volt a fő szerep. A közösség bátor tagjai három hónapja tanulnak be sváb táncokat, amelyekkel az esten mutatkoztak be először. A fellépők igyekezetét a közösség és a meghívott vendégek is nagy tapssal jutalmazták. A produkció egy részével az Adventi vasárnapokon is felléptek, idén először mutatkozott be fáklyás német nemzetiségi tánc, saját (kovácsi) fellépőkkel a főtéren. A búcsúra tovább készülnek, így jövő augusztusban nemcsak meghívott fellépőink lesznek.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum