Krónika kereső

Hudák Zsigmond emlékére

Szerző:

Bányásztemetés volt a faluban 2018. március 13-án.

Hudák Zsigmondot kísérték utolsó útjára gyermekei, unokái, rokonai, tisztelői, kedves ismerősei, régi jó szomszédai. 1927. január 23-án született Besenyőtelken. Szép kort megélt szerető családja körében, 2018. február 27-én érte a halál.

A jó tanuló kisgyermeknek hamar munkába kellett állni. A katonaság után, bár ez a pálya is vonzotta, mégis a bányászatot választotta. A bánya nyugdíjazásáig szép megélhetést biztosított maga és egyre gyarapodó családja számára.

1954-ben nősült meg, felesége a szülőfalujabeli Szabó Mária lett. Három gyermekük született, György, Zsuzsanna és Zsolt.

A szorgalmas szakembert a bánya, a pályatársai, vezetői is elismerték, számos alkalommal tüntették ki példamutató munkájáért.

Gyermekei, unokái számára a családi élet tiszteletét, a gondokon túlmutató vidám életfelfogást, a természet, a sport szeretetét tanította meg.

Nyugdíjas éveiben is szívesen kereste a bányász kapcsolatokat, 2016-ban idős társaival örömmel vett részt a Bányász Emlékkő újra avatásán.

Az egykori robbantómestert végakaratának megfelelően a bányász himnusz kíséretével helyezték végső nyugalomra.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Utolsó jó szerencsét!

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum