Krónika kereső

Nemzeti ünnepünk 2018. március 15.

Szerző:

 

2018-ban is a gyerekeké volt a fő szerep Nagykovácsi március 15-i megemlékezésén. Hagyomány ez már a falu életében, hogy a felnőttek tanulnak a gyerekektől. Köszönet a hivatásukat komolyan vevő pedagógusainknak, minden évben meghatóan szép ünnepi műsorokkal emlékezhetünk. Szinte hihetetlen, hogy minden évben új színt tudnak hozni az ünnepi programba. A büszke szülők és a vendégek az óvodások és az iskolások fellépésében is új részleteket fedezhettek fel. A nagykovácsi gyerekek szavaltak, énekeltek, táncoltak és zenéltek, tették ezt olyan profizmussal, hogy bármelyik színtársulat megirigyelhetné. A műsorok tartalmi összeállítása, a díszletek, jelmezek igényessége szívet-lelket gyönyörködtető volt idén is.

Felléptek:
-a Nagykovácsi Kispatak Óvoda óvodásai, a Katica és a Mókus csoport
Felkészítő pedagógusok:
Bottyán Zsoltné
Csiki Eszter
Havady Anna
István Miklósné
Vekerdi Mónika
Közreműködtek: a Nagykovácsi Muzsikások

-a Nagykovácsi Általános Iskola 5.b és 5.c osztályos tanulói
Felkészítő pedagógusok:
Dutkainé Bödő Gabriella
Hanula Krisztina
Huszárné Czene Zsuzsanna
Kakukné Lehrreich Emília
Vass Éva

A krónika lapjai közé becsatoltuk az ünnepi nap programját tartalmazó plakátot. A Buda Környéki Televízió összeállítása az ünnepségeket elhangzó beszédeket is elérhetővé teszi. A megemlékezésen Kiszelné Mohos Katalin polgármester asszony és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

 Itt érhető el a Buda Környéki Televízió összeállítása

A megemlékezés szintén hagyományosan a Tisza István téren folytatódott, ahol közös imádság és Kossuth nóták után helyezte el a koszorúkat az ünnepi közönség. És esett eső karikára….

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum