Krónika kereső

Varázskastély 2018. június 2-3.

Szerző:

Az idei Varázskastély Családi fesztivál már a megújult Teleki-Tisza Kastély parkjában került megszervezésre.

Varázskastély 2018. plakát

Két nap alatt, szombaton és vasárnap ingyenesen várta a Varázskastély minden játéka a gyerekes családokat. Az idei két sztárfellépő szombaton Charlie, illetve vasárnap délután Halász Judit voltak. A Nagyszínpadon és a Kastély árnyat adó szögleteiben egymásnak adták a fellépők a világot jelentő deszkákat, illetve gyepet, színes sátrakat. A fellépők színpadra jutását és a programokat az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár szervezte.

Varázskastély 2018. Programok- fellépők

Felléptek a helybeli  tánccsoportok , igen nagy sikert aratva.

Művészeti csoportok délután

A Kézművesfaluban a Lenvirág Bölcsőde, a Nagykovácsi Kispatak Óvoda, a Szőlőszem Óvoda , az Általános Iskola kézműves foglalkozásain, játszóalkalmain ügyeskedhetett, aki kedvet érzett. Továbbá Kiss Júlia textilezést,  Hunyadvári Szilvia origamizást, Benedek Olga kerámiafestést, Kiskun Judit csuhézást, Payer Kata firka foglakozást tartott. A Tandem Kávézó remek társasokat hozott. A Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei hangszer-bemutatót tartottak.

Családi Táncházat tartottak a Nagykovácsi Muzsikások is, az élőzene varázsát adva.

Bemutatót tartottak a Zrínyi Baranta SE, a Meridián torna, a Helen Doron Budakeszi és a Nagykovácsi Elszánt Állatvédők is fogadták az érdeklődőket.

Kriesch György vezetésével mindkét nap pingpongozhattak azok, akik ki szerették volna próbálni a kitelepített asztalokat.

A legkisebbek Ringató Foglalkozáson vehettek rész Szomora Lívia vezetésével.  A BAB Társulat utcaszínházi előadásán óriás bábos fenevadakkal küzdhettek meg a legbátrabbak, legyőzve a medvét. Sok bátor jelentkező védte meg a Varázskastélyt parkját, kicsit a falut is a fenevadaktól. Végül a gyerekek barátságot kötöttek és futva követték az óriásbábokat az öltözősátorig.

A Készenléti Szolgálatok önkéntesei fáradhatatlanul mutatták meg a gyerekeknek a tűzoltás mesterfogásait, a célbalövést vízzel, a rekeszremászás izgalmait.

A Főzőversenyen 19 csapat mérte össze erejét, idén is Horváth Zsuzsi a RozéKacsa gasztroblog szerzője és Fördős Zé a Street Kitchen házigazdája (nagykovácsi lakosok mindketten) véleményezték az elkészült remek fogásokat.

A Nagy Kohó árnyas “kisszínpadán”  a Muzsik és Volková, valamint a Divercity létek fel.

A Teleki-Tisza Kastély főépülete a szombati napon csoportos vezetéssel látogatható volt.

Mindkét napon kánikulai nyár várta az érdeklődőket, néhány csepp átfutó esővel.

Köves Szilvia a Varázskastélyról készült fotói elérhetőek ebben az albumban.

Varázskastély 2018. június 2-3.

A Mesevonat türelmes, jókedvű vezetője, két napon át vitte a falun körbe-körbe az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Indul a Mesevonat, felszállás!!!

A Mesevonat útvonala 2018.

Reméljük, jövőre hasonlóan szép Varázskastély napjaink lesznek!

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum