Krónika kereső

Tájékozódási Kerékpáros Európa és Világbajnokság Nagykovácsiban 2018. június 26-július 1.

Szerző:

Rég láttunk ennyi biciklist,  külföldi rendszámú autót Nagykovácsiban, az iskola melletti parkolóban. Az arra járók csodálkozva nézhették az egyre szaporodó számú camping autót, a megannyi biciklit, amelyek ezekből és egyéb tartóeszközökről lekerültek.

Európa és Világbajnokság zajlott a faluban, ahová a világ sok részéről érkeztek a tájékozódási kerékpározás művelői, mesterei.

A rendezvényre 400-500 résztvevőt vártak a szervezők a világ 25 országából. Sokan jöttek az északi országokból (Svédország, Dánia, Finnország), ahol a tájékozódási sportok tömegsportnak számítanak. Sok vendég érkezett Csehországból, Svájcból, Franciaországból, sőt a beharangozó Tájolóbeli cikk szerint Japánból, Új-Zélandról és Ausztráliából is érkeztek versenyzők.

A versenyirodának a Nagykovácsi Általános Iskola adott otthont. A műfüves pálya és a kondipark mellett-mögött ideiglenes parkoló működött, ahol lakóautók is helyet kaptak.

A legtöbbet azonban a környező erdei-mezei utakon tartózkodtak a versenyzők, élvezve a tájat és a terep minden nehézségét.

A verseny egy mozgalmas napja.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum