Krónika kereső

Elkészült a Rákóczi utca

Szerző:

2018. november 30-án ünnepélyes keretek között átadták az új Rákóczi utcát. A falu egyik legrégebbi utcája, a korábban Jenei utca, az egyik legforgalmasabb ófalusi gyűjtő utunk. 149, 71 millió forint pályázati forrás segítette a beruházást. Az utca első aszfaltozására a nyolcvanas években került sor, azóta jelentős felújítás nem volt. Az útszakasz nehezen szolgálta ki az egyre nagyobb igénybevételt.

A közbeszerzési eljárásban a 162,4 milliós ajánlat volt a legkedvezőbb, ezt a TUNEL Mélyépítő Kft. és az ÚTKORONA Kft. konzorciuma adta.

Hosszú, feszültségektől sem mentes volt a kivitelezés időszaka, a lakosoknak sokszor kellett nagy türelmet gyakorolni,

Az ünnepélyes átadáson megjelent Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott , a Pest megyei Kormányhivatal képviselője. Kemenes Gábor atya megáldotta az új utat és annak minden lakosát. Hajdú Klári néni, az utca egyik legidősebb lakója, aki a kivitelezés válságos pillanataiban is kedélyével, kávéival és almás pitéivel segített a munkálatokat is részt vett a nemzeti színű szalag elvágásában.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum