Krónika kereső

Nagykovácsi a kortárs irodalomban Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek

Szerző:

Nyilánszki Mari az ország keleti részében született, udvariasan úgy mondanánk, egyszerű családban. Az igazság ennél súlyosabb. Az apa alkoholizmusa, a család sűrű boldogtalansága, amely következménye vagy oka az apa ivásának, menthetetlenül mérgezi a mindennapokat.

A lány, amint teheti kiszakad a családból és sodródik. A sodródása hol ígéretes iskolába, hol rendezett családhoz viszi, de a megállapodás nehéz dolog. Zoli a dúsgazdag vállalkozó, alkalmi partnerként kerül a képbe, de új szakaszt nyit a sodródásban.

„Ebben a lakásban nincs tévé. Kandalló van, itt a kandallót kell nézni. Zoli szerint a tévézés káros, és amúgy meg ideje sincs rá, szerinte a tévé a prolik szórakozása, a gyerekeinek sem engedte nézni, amikor még együtt élt velük a szép nagy kertes villájukban, Nagykovácsiban.”

Mire a történetük összeér Zoli már Budapesten lakik, olyan magasan, ahonnan az egész várost látni lehet, a második kerület egyik társasházának legfelső szintjén.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!