Krónika kereső

2021. március 15.

Szerző:

Éppen egy esztendeje tört ránk érezhető közelségben a COVID vírusjárvány, a tavalyi megemlékezésen a koszorúzást még meg tudtuk tartani, a megemlékezés után a koszorúzás résztvevői tanácstalanul álltak a másnapi intézményi bezárások, a hogyan tovább előtt. Azóta bezárások, az ellátások korlátozásának legkülönfélébb módozatait éltük meg. Egy rövid nyári kivétellel, egész év alatt máshogy ment mindent, mint béke időben.

Március nyolcadikától újra be kellett zárni a nem létszükségleti cikkket áruló boltokat. Újra óvoda, bölcsőde bezárás lépett érvénybe. Az általános iskola is az online oktatásra tért át. A mi iskolánk már egy héttel korábban, mert olyan magas volt a karanténban lévő osztályok, a beteg gyerekek és tanárok aránya.

Idén szó sem lehetett a közös ünneplésről. Le kellett mondanunk az iskolai ünnepségről, amely minden évben az ünnepség szép keretét adja. Nem énekelhettünk együtt Kossuth-nótákat a Nagykovácsi Muzsikásokkal sem. A koszorúzást csak intézményenként, szervezetenként eltérő időben tehettük meg. Virágboltok nem lévén nyitva, mindenki saját kivitelben tudta elkészíteni 2021-ben az emlékezés koszorúit.

A koszorúk 2021-ben

A tisztelatadás, a főhajtás ennek ellenére őszinte, szívből jövő volt.

A tiszteletadás, főhajtás ugyanolyan érvényű 2021. március 15.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum