Krónika kereső

Bicikliút Budapestre

Szerző:

2021. szeptember 22-én átadták azt a bicikliútat, amelyen két keréken eljuthatunk Budapestre. A nyomvonal érdekessége, hogy több helyen követi a régi gyalogutat, ahol egykor piacozó, ingázó elődeink gyalogoltak Hűvösvölgy felé.

A beruházás főként állami támogatásból valósulhatott meg. 230 millió forint volt a támogatás összege, amelyet az Önkormányzat 10 millió forinttal egészített ki.

Az átadáson Kiszelné Mohos Katalin Nagykovácsi polgármestere, Szathmáry Gergely Remeteszőlős polgármestere, Menczer Tamás Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tartott beszédet.

Az átadóünnepségen a Mobilitási hét rajzpályázatának a “Bicikli-királyság”-nak anyaga került kiállításra , szabadtéri kiállításként.

A hivatalos átadó ünnepség részeként a meghívott vendégek, a polgármesterek, alpolgármesterek átvágták a nemzeti színű szalagot, megnyílt az út Budapest irányába. A vendégek, a község vezetői vezetve a menetet elindultak Remeteszőlős felé. Mögöttük impozáns sorban várakoztak az avatók, akik között egészen kicsinyek is voltak, akik babautánfutóban nézelődtek.  Biciklin kívül rollerek, háromkerekű bringák, lábban hajtható készségek is szerepeltek.

Az óvoda, az iskola, még a bölcsőde is képviseltette magát. Zöld láthatósági mellényekben kerekezők lepték el az  utat. Ki hosszabb, ki rövidebb szakaszon hajtott végig az ajándéknak számító napsütésben.

Minden ünnepi beszédben ott volt a gondolat, újabb lehetőséget kaptak a nagykovácsiak arra, hogy egészségesebben éljenek. Jó kerekezést mindenkinek! Az óvodások mellényén ott virított: Nagykovácsi vigyáz rám. Így legyen!

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!