Krónika kereső

Útátadás

Szerző:

2022 nyarán és őszén hatalmas munka folyt a Kossuth utcában, Nagykovácsi főutcáján. A csapadékvíz-elvezetésére az Önkormányzat pályázati támogatást kapott. A támogatás 93 %-os intenzitású volt, az önkormányzat 25 millió forint feletti önrészt vállalt a csapadékvíz-elvezetés, út- és járdaépítés során. Az Erdő utca kivitelezését a Vianova 87 Zrt., a Kossuth Lajos utca és a Száva utca kivitelezését a Strabag Általános Építő Kft. végezte.

A projekt során több mint 2 km hosszú, új csapadékvíz-elvezető rendszer épült és 172 m hosszú csapadékvíz-elvezető újult meg.

Ezeken a településrészeken megelőzhető lett a csapadék által okozott károk jó része és biztonságosabbá vált mind a gyalogos, mind pedig az autós közlekedés.

Fotó: Daily Nagykovácsi Nagy és nehéz. Erőgépek a Kossuth utcában

Menczer Tamás országgyűlési képviselő és Kiszelné Mohos Katalin polgármester felavatja az új útszakaszt

Az Erdő utca aljában került sor az ünnepélyes átadásra. Átvágásra került a nemzeti színű szalag 2022 november 30-án. A lakosság birtokba vehette a kényelmesebbé vált járdákat, utakat.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum