Krónika kereső

Szélvihar okozta károk a faluban

Szerző:

A “böjti szelek” ismert fogalom az időjárás megfigyelésekben, a népi időjóslásban. A tavaszi időszakban gyakoriak az erős szelek, azonban a 2023 tavaszán, március 12-én vasárnapra virradóan sok pusztítást okoztak. A nagy erejű széllökések több fát kidöntöttek, ágak szakadtak le. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az Ófalu volt leginkább kitéve a szélnek, itt történt a legtöbb károsodás. A Telki úton, a Kolozsvár utcában, a Petőfi utcában, a temetőben. A polgármesterasszony, Kiszelné Mohos Katalin is körbejárta a helyszíneket, a segítőkész szomszédok is összegyűltek. Ahogy mindig a Készenléti Szolgálatok tagjai is megjelentek, segítettek a faágakat, roncsokat eltakarítani, a munkába bekapcsolódott a Nagykovácsi Településüzemeltetési is. Hétfőre a szél csillapodott, de a favágás még kitart napokig.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum