Krónika kereső

Varázskastély 2023

Szerző:

Idén június 3-án és negyedikén tartottuk a Varázskastély családi fesztivált. Az egész rendezvény ingyenes volt, minden játék, minden program ingyenesen és korlátozás nélkül volt igénybevehető.

Szombaton 10 órakor nyíltak a kapuk, és percek alatt gyerekek százai vették birtokba a játékokat. Idén újításként Ládavasútban is utazhattak a kicsik, de népszerű volt a hagyományos, láncos körhinta is.

Szombaton a Főzőversenyre 18 csapat nevezett be. Hatalmas izgalom kísérte a zsűri munkáját. Horváth Zsuzsi gasztroblogger (RozéKacsa), Hevér Gábor színművész mellé idén Pereszlényi Alexandrát kértük még fel az értékelésre. Alexandra Nagykovácsiban született, és itt él napjainkban is. A szakmai – felnőtt zsűrin kívül a Gyerekszáj díjat is kiadtuk.

A csillagsátrakban a gyermekintézmények és az Öregiskola kínált kézműves lehetőségeket, ügyességi játékokat. A Kispatak Óvoda sátra mellett pünkösdi kiskirályok, királylányok fotózkodhattak.

Sünizene, NAMI hangszeres bemutató is helyt kapott itt.

A színpadon és a fűben a Bab Társulat, a Magyar Népmese Színház, a Kiflihajó, a Gaelic Thunder lépett fel. Este a Beat-Line és a Colorband együttesek léptek fel. Vasárnap az Apacuka együttes, Laposa Julcsi és barátai, valamint a népszerű Parázs együttes voltak vendégeink.

A helyi művészeti csoportok is nagy sikert arattak: az Angel Dance TSE, a Grosse Kowatscher Runde, az Isadora Tánc és Majorett Együttes, a Kid Dance, A NAMI Rézpatkó együttese.

Harcművészeti-, senior tornabemutató csalogatta az érdeklődőket.

Idén is, mint minden évben a Készenléti Szolgálatok a tűzoltókocsikat mutatták meg a gyerekeknek, akik kipróbálhatták a vízzel célbalocsolást.

A Lobbanáspont tűzzsonglőr showt mutatott be, nagyon tetszett a gyerekeknek az óriás buborékfújás.

Idén újdonságként a World of Adventures kalandpályát is megismerhették a gyerekek.

Mindkét nap a Gasztro sétány kínált finom enni és innivalókat a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bár nem volt meleg, néha szemerkélt az eső, de az időjárás áldásos volt mindkét napon. Egyetlen esemény sem maradt el eső vagy szélvihar miatt.

A Teleki – Tisza-kastély gyönyörű környezete idén is sok varázslatot rejtett.

 

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum