Krónika kereső

Új lelkipásztor Nagykovácsiban

Szerző:

Advent első vasárnapján beiktatták Horváth Ádámot, Nagykovácsi új lelkipásztorát.

A lelkész családból származó Horváth Ádám édesapja a Pasaréten teljesít szolgálatot.

“Horváth Ádám 1993-ban született és tizenéves koráig családjával együtt a Szabolcs–Szatmár–Bereg vármegyei Nagyvarsányban élt. Már gyermek- és ifjúkorában nagy hatással voltak rá élő hitű szülei és a lelki ébredést megélő gyülekezet szeretetteljes légköre.

Miután édesapja, Horváth Géza elfogadta a Budapest-Pasaréti Református Egyházközség vezető lelkipásztori szolgálatát, az egész család Budapestre költözött. Horváth Ádám részesévé vált a jól szervezett, lelki életében pezsgő és nagy létszámú pasaréti egyházközség életének. Tanulmányait pedig a Baár–Madas Református Gimnáziumban folytatta. Megtérésekor a kegyelem Igéjét kapta vezérfonálként: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János evangéliuma 3. rész, 16. vers)

Teológiai tanulmányai idején ismerkedett meg feleségével, Rebekával. Házasságukból négy gyermek született. A kunszentmiklósi gyakorlati év után, lelkipásztorként került a Budapest-Kelenföldi Református Egyházközségbe. Az itt töltött csaknem hat év alatt kiemelten foglalkozott az ifjúsággal, misszióként tekintett a hittanoktatásra és időközben vallástanári diplomát szerzett.

A Nagykovácsi Református Egyházközségbe való elhívását is Istentől elkészített szolgálatként élte meg.”

Szép, eredményes szolgálatot kívánunk, teljenek a Nagykovácsiban töltött évek a református gyülekezet javára. Kívánjuk, hogy érezze jól magát nálunk!

 

https://www.parokia.hu/v/egyek-vagyunk/

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum