Krónika kereső

Bajzi Ferenc emlékére

Szerző:

Bajzi Feri bácsi azon kevesek közé tartozott, akik még az egykori Tisza-birtokon születtek, a Júlia-majorban. Édesapja a birtok vadgazdálkodásáért volt felelős. Ifjúként gyakran segédkezett a nagyobb vadászatoknál. Büszkén mesélt ezekről az időkről, ahogyan a későbbi bányász élményekről is. A 66. Bányásznapon, amikor a Zsíros-hegyi emlékművet újraavattuk még a Bányászhimnuszt is elénekelte. Amíg tehette minden bányász ünnepen ott volt, szívesen emlékezett, mesélt. Egy nagy generáció megy el közülünk. Feri bácsi magas, szikár alakja nagyon hiányozni fog a falu utcáiról. Érdeklődése, néhány kedves szava nem szól már hozzánk.

2022. február 18-án volt a temetése, tiszteletére is bányászzenekar játszott, elhangzott a Bányászhimnusz, amit ő is, akárcsak Probszt András bácsi, mindig nagy meghatottsággal énekelt, feszes vigyázzban, akkor is, ha már csak bottal, járókerettel sikerülhetett.

Emlékét tisztelettel megőrizzük! Szerencsére Janits Béla kamerája több beszélgetést, felszólalást megörökített. Az alábbi linken megtekinthető egy a nyolcvanadik születésnapján készült interjú.

Utolsó Jó szerencsét!

Születésnapi beszélgetés Bajzi Ferenccel

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum