Krónika kereső

Adománygyűjtés az Ukrajnából menekülők számára

Szerző:

2022. februrár 24-én jött a döbbenetes hír,  Oroszország hadműveletet indított  Ukrajna ellen. A 2014 óta fennálló konstans konfliktus után valóságos háború indult. A támadások, bombázások ellen menekülők nyugatra vették az irányt, így Magyarország is egy befogadóország lett. A keleti határszélen az önkormányzatok, határtelepülések tornatermekben, közösségi termekben rendeztek be átmeneti szállásokat. Az egész országban, így Nagykovácsiban is elindult a gyűjtés. Civilek, magánakciók kezdődtek, és vasárnaptól az Önkormányzat az intézmények bevonásával indított egy nagy gyűjtési akciót. Az Óvoda, a Bölcsőde, az Öregiskola és a helyi Általános Iskola is gyűjtőponttá váltak.

Az első Nagykovácsiba érkező családok helyben is segítséget kaptak. Az Amerikai Iskola tanárainak kezdeményezésére, az Öregiskolába, a faluban átmenetileg itt tartózkodó családokat invitálták egy közös teázásra-süteményezésre, ahol lehetőség adódott információkat kapni, tudást, tapasztalatot cserélni. Erre a délutánra 2022. március 4-én került sor.

Az első teherautó, az intézményekbe érkezett adományokkal, 2022. március 3-án indult el. Az adományok értékes ruhaneműk, baba ápolási cikkek, bébiételek, pelenkák voltak. Meleg takarók, plédek, ruhanemű, tisztálkodószerek is jócskán gyűltek. A szokásos adományozási nívóhoz képest sokkal jobb minőségben, és nagyon gyorsan reagálva.

A Baptista Szeretetszolgálat depójába kerültek az adományok, az első adag 6 raklapot tett ki.

A félelmetes hírek azonnali segítséget hívtak életre. Egyre nagyobb aggodalommal figyeljük a híradásokat azóta is.

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum