Krónika kereső

Idősek napja 2023

Szerző:

Idén is benépesült az Öregiskola nagyterme, vendégekkel együtt nyolcvan szépkorú ünnepelt együtt. A Pitypang csoport óvodásai kezdték a meglepetés műsort. Gyerekszáj filmfelvételükből kiderült, mit gondolnak az ovisok az idősekről, kik az idősek. Szigorúan mértek a kicsik, a harmincasokat már odasorolták az idősek közé. Az öregség biztos fokmérője, a kicsinyek szerint, a szemüveg és a derékfájás. Kedves táncukkal, játékokkal vidították fel a közönséget. Az anyukák, nagymamák, óvónénik jóvoltából süteményekkel kínálták a vendégeket az “Idősiskolában”, ahogy a a gyerekek átkeresztelték az intézményt.

Egy új mozgásformával szeretettük volna megismertetni a meghívottakat, így bemutatkoztak a Pasaréti senior örömtáncosok. Bevonták a közönséget, megtáncoltatták az arra vállalkozókat. Nagy sikerük volt, rövidesen Nagykovácsiban is lesz lehetőség ilyen típusú mozgásra jelentkezni.  Ez a tánc körtánc jellegű, párcserével dolgoznak, így nem kell partnert vinni, közösségi együttlétre számíthatnak a jelentkezők.

Kiszelné Mohos Katalin polgármester asszony levelét Szemesy Barbara alpolgármester olvasta fel, aki személyes családi emlékeivel is köszöntötte a jelenlévőket. Nagy sikere volt Kiszel István pálinka-ajándékának is, jóleső koccintások történtek. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata egy kiadós uszonnával vendégelte meg a csapatot, a pasaréti vendégeket is. A helybeliek vásárlási utalványt kaptak és a helyi cégek kedvezményeit, a CBA Linum, a Nagykovácsi Optika, a Menő Jövő ajándékait, kedvezményeit.

Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár meghívására megérkezett Kelemen Gyula zenész, akivel kollégánk, Diószeghy Tünde közösen lépett fel.

Jövőre veletek ugyanitt! Mindenkinek jó egészséget!

 

„Vadonatúj régiségek”, érdekességek Nagykovácsiból, Nagykovácsiról. Érdekli a falu helyismerete, helytörténete? Akkor jó helyen jár, jó böngészést! Köszöntjük a Nagykovácsi Krónika oldalán.

Elérhetőség:

furulyaskatalin@nagykovacsi.hu

Nagykovácsi emlékképek

Nagykovácsi Anno

Nagykovácsi Krónika 1968. május 1.

Itthon vagy! – Nagykovácsi

5 éves a Pékdomb!

Archívum